torsdag 19. mars 2009

En skjebne avgjøres

Etter å ha holdt sin datter fanget i sin egen kjeller i 24 år, skal nå Josef Fritzl dømmes i dag. Han har, etter å hørt sin datter avgi sitt vitnemål over DVD, ha sagt seg skyldig i to punkter han tidligere har avvist: Mord og slaveri. Det er disse to som gir strengest straff i Østerrike, og de siste årene i Fritzl's liv kan dermed ende i et fengsel og ikke på en psykiatrisk institusjon for abnormale.
Det er her han vil havne om retten ikke finner han skyldig i morf og slaveri. Grunnen til det er at han har personlighetsforsyrrelser, men kan straffes.

Han oppga grunnen til sitt endrede vitnemål, og så for første gang hvordan datteren så på årene i fangenskap i hennes åsted. Dette, samt at datteren faktisk var hemmelig til stede under rettsaken, skal ha beveget Fritzl. Dermed er sjansene mye større for at det kommer et best mulig utfall av saken.

I verste fall er han ute om 8-9 år (som 85-86 åring), i beste fall ender hans liv i en celle som tilsvarer kjellerene han holdt sin datter innestengt i for 24 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar